X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

O nouă colaborare a teatrelor moldovenești din diferite regiuni ale țării

30 mai. 07:48   Societate
14591 0

Pe 1-2 iulie, la Teatrul Național ”D. Tanasoglu” din Ceadîr-Lunga, Găgăuzia, va avea loc premiera unei noi piese, "Căsătoria. Timpul nostru" ("Женитьба. Наше время"), pusă în scenă de regizorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artistul emerit al Moldovei, Dmitri Koev.

După cum relatat Dmitri Koev pentru Noi.md, aceasta va fi a doua sa producție la Teatrul Național Dramatic ”D. Tanasoglu” din Găgăuzia, unde acum cinci ani a pus în scenă piesa "Capcana" - o comedie criminală după piesa lui Robert Thomas.

"Cinci ani mai tîrziu, am fost invitat la o nouă producție în Ceadîr-Lunga. Demult alegem ce piesă să punem în scenă și, în cele din urmă, am decis să prezentăm piesa lui Nikolai Gogol "Căsătoria". Însă după ce am discutat cu conducerea, am decis să nu-o prezint în forma sa clasică, ci s-o modernizez și, prin urmare, piesa se va numi "Căsătoria. Timpul nostru." Adică textul lui Gogol, situația din acea perioadă, doar că personajele piesei vor fi îmbrăcate în haine moderne. Iată așa o decizie neobișnuită. Spectacolul va fi foarte drăguț, va fi mult dans, comedie, va fi multe proiecții video, mirele va cînta karaoke. În general, am modernizat complet materialul lui Gogol, am decis să facem un astfel de experiment creativ", a subliniat Dmitri Koev.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că piesa "Căsătoria. Timpul nostru" va fi rezultatul unei colaborări a trei teatre moldovenești din diferite regiuni ale țării. Deci, coregrafia va fi realizată de regizorul Teatrului de dramă și comedie ”N. S. Aronețkaia” din Tiraspol, Artistul emerit al Moldovei, Dmitri Ahmadiev. Regizorul va fi Artistul emerit al Moldovei, Dmitri Koev, de la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” din Chișinău, iar spectacolul în sine va fi pus în scenă în sudul Moldovei, la Ceadîr-Lunga, la Teatrul Național ”D. Tanasoglu” din Găgăuzia.

"Băieții lucrează cu un rezultat bun. Acum avem o scurtă pauză în activitate, legată de participarea teatrului din Găgăuzia la un festival din Turcia. De îndată ce ajung acasă, după 10 iunie, începem să lucrăm mai productiv, astfel încît pînă pe 1-2 iulie să fim în cea mai bună formă", a spus directorul Teatrului Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artistul emerit al Moldovei.


El a menționat că această colaborare creativă a trei teatre moldovenești din diferite regiuni ale țării, precum și alte producții viitoare planificate de acestea, au menirea de a uni cetățenii de diferite naționalități din diferite regiuni ale țării noastre, de a crea punți în Moldova prin cultură prin intermediul tuturor teatrelor interetnice, între toate naționalitățile care locuiesc în republică, în condițiile în care regiunea trananistreană și Autonomia Găgăuză sînt o parte componentă a Moldovei Unite.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?