Preşedintele stiri: 3024
Puterea stiri: 7074

O nouă amînare în dosarul Șor

23 oct. 11:30   Societate
1607 0

Ședința de judecată în dosarul Șor, care urma să aibă loc vineri, 22 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău, a fost amînată.

Amînarea vine pentru a acorda termen avocatului desemnat din oficiu pentru a face cunoștință cu materialele cauzei de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Instanța a decis desemnarea avocatului din oficiu după ce avocații inculpatului nu s-au prezentat la ședința precedentă. Judecătorii Curții de Apel Chișinău care examinează cauza au dispus să le fie aplicată amendă judiciară. La rîndul său, avocații lui Șor au calificat decizia instanței ca fiind ilegală, deoarece ar fi informat în prealabil că vor lipsi de la ședință. De cealaltă parte, procurorii consideră că apărătorii lui Șor tergiversează examinarea cauzei.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru 11 noiembrie, ora 14.00.

Aceasta este cea de-a cincea ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, în dosarul lui Șor, care este amînată, de cînd dosarul Șor a fost mutat de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău.


Curtea Supremă de Justiție a admis în 20 august cererea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău.

Decizia a fost luată după zece tentative eșuate ale avocaților de a obține acest lucru.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X