X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O nouă amînare în dosarul ȘOR

18 dec. 2020,, 12:31   Societate
5141 2

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor va avea loc la 21 decembrie, după ce ședința de joi, 17 decembrie, a fost amînată, dat ind faptul că a expirat programul de lucru al Curții de Apel Cahul.

Joi, 17 decembrie, la Curtea de Apel a avut loc o nouă ședințe de judecată în dosarul Șor. Ședința însă a fost amînată, pe motiv că a expirat programnul de lucru a Curții, Ședința de judecată a fost amînată pentru 21 decembrie. La 1 septembrie curent, avocații lui Ilan Șor, Colenco Aureliu și Calaida Denis, au înaintat o cerere de strămutare a judecării cauzei penale de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad, scrie zdg.

Avocații au depus cerere privind ridicarea excepției de neconstituționalitate relativă exercitării controlului constituționalității prevederilor alin.(1) art. 46 Cod de procedură penală, în partea ce vizează sintagma „în cazul în care prin aceasta se poate obține soluționarea ei obiectivă, rapidă, completă și se asigură desfășurarea normală a procesului”, totodată solicitînd și suspendarea examinării cererii de strămutare a judecării cauzei penale pînă la soluționarea denitivă de către Curtea Constituțională a sesizării respective.

În motivarea cererii au indicat că, toate cererile apărării privind strămutarea judecării cauzei penale în privința lui Șor Ilan învinuit de comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5), art. 243 alin.(3) lit. b) Cod penal, de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad, inclusiv cererea din 01 septembrie 2020 au ca temei legal art.46 alin.(l) Cod de procedură penală, ind ocazionate de suspiciuni serioase cu privire la imparțialitatea judecătorilor din cadrul Curții de Apel Cahul, prescriindu-se strămutarea cauzei penale de la aceasta, la o altă instanță judecătorească de același nivel, întru evitarea suspiciunilor și excluderea oricăror îndoieli legitime în această privință, pentru soluționarea obiectivă și imparțială a cauzei.

La 12 noiembrie, Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins, ca ind neîntemeiată, cererea înaintată de avocații lui Ilan Șor, privind strămutarea judecării cauzei penale în privința acestui, de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad. Încheierea CSJ este irevocabilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?