COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

O nouă amînare în dosarul Rizea

17 sep. 13:51   Societate
1149 1

Ședința de judecată ce urma să aibă loc astăzi, 17 septembrie, a șaptea la număr, în dosarul privind extrădarea fostului deputat romîn Cristian Rizea, a fost amînată, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

„A fost amînată ședința de judecată din motiv că noi am contestat decretul emis de fostul președinte al țării privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova. Potrivit art.18 alin.2 din Constituție, cetățenii Republicii Moldova nu pot fi extrădați și acest dosar condiționează extrădarea. Astfel, instanța de judecată a hotărît să amîne ședință pînă nu va exista decizia definitivă și irevocabilă în cauza privind contestației decretului președintelui. Domnul Rizea nu fuge de executarea sentinței”, a declarat pentru Replica Media avocata lui Rizea, Corina Stratan.

În același timp, potrivit apărătoarei fostului parlamentar român, în cazul în care Rizea nu va fi extrădat - a fost înaintat un demers în instanța de judecată privind recunoașterea sentinței emise de autoritățile competente de la București.

„Dacă nu va avea loc extrădarea și sentința străină în privința dumnealui va fi recunoscută - el va executa pedeapsa în Republica Moldova. sînt două proceduri pentru a fi executată pedepsa”, a mai adăugat Stratan.

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la închisoare cu executare în Romînia, a fost eliberat din arest duminică, 2 mai, după ce a expirat termenul în care un cetăţean străin reţinut poate fi extrădat.


În noiembrie 2020, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Cristian Rizea. ​

Rizea a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽