O nouă amînare în dosarul în care Igor Dodon are statut de învinuit

6 mar. 12:40   Societate
2151 0

O nouă ședință în dosarul în care fostul șef de stat, Igor Dodon, ar fi primit o puncă cu bani de la Vlad Plahotniuc a avut loc astăzi, 6, martie, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). În cadrul acesteia, urma să fie prezentată de către procurori o înregistrare video de 47 de minute, încă avocații inculpatului Igor Dodon au cerut amînarea ședinței de judecată.

Apărarea a invocat ca motiv starea de sănătate a lui Dodon, care ar fi suspectat cu COVID-19, dar și a doi dintre avocați, care s-ar afla în concediu medical.

Astfel, la hotărîrea instanței, ședința a fost amînată pentru data de 10 martie.

Procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc, admite că cererea de amînare a ședinței ar putea fi o metodă de tergiversare.

„Nu vreau să cred că dumnealor recurg la unele chestiuni de invocare a unor temeiuri de sănătate, însă, dacă să observăm obiectiv comportamentul și numărul cererilor înaintate de recuzare a judecătorilor, a procurorilor și anumite cereri de amînare, inclusiv data precedentă, din motiv că nu se dorea, nu declarativ au susținut că nu doresc, dar tacit și după comportamentul procesual nu se dorea să recurgem la această examinare. Eu pot să-mi creez opinia că există o bănuială rezonabilă precum că dumnealor ar putea recurge și la acest fapt, dar urmează să verificăm în ședință de judecată, data viitoare, documentele medicale referitor la stare de sănătate care a făcut imposibil să fie prezenți”, a declarat Petru Iarmaliuc, pentru TV8.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?