COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O moldoveancă a moștenit o avere fabuloasă în Italia

O femeie de 27 de ani, originară din Republica Moldova, a moștenit 1 milion de euro după moartea italianului bogat și bătrîn pe care l-a îngrijit în ultimii ani de viață.

Familia acestuia, însă, este convinsă că la mijloc a fost vorba de o înșelăciune și i-a făcut tinerei din Moldova o plîngere penală, scrie Moldoveanca-a-mostenit-1-milion-de-euro-de-la-italian-bogat-pe-care-l-a-ingrijit-in-ultimii-ani-de-viata-reactia-familiei-1360791">digi24.ro.

Moldoveanca l-a îngrijit în ultimii ani de viață pe Guido Carlo Corni, un stomatolog bogat din Genova. Acesta a murit în 2015, la vîrsta de 91 de ani, lăsîndu-i femeii o moștenire de 1 milion de euro, relatează presa locală.

Cînd a aflat că principala beneficiară a averii bătrînului este fosta îngrijitoare, familia a depus plîngere la autorități împotriva acesteia, acuzînd-o de înșelăciune.

Rudele spun că bătrînul nu era în deplinătatea facultăților mintale în ultima perioadă a vieții, iar femeia care-l îngrijea a profitat de acest lucru și l-a determinat să semneze două polițe de asigurare de viață pentru suma de 1 milion de euro pe care era trecută ea drept beneficiară.


În cursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit că, inițial, în acele polițe a fost trecut drept beneficiar un nepot al bătrînului, însă după numai două zile s-a răzgîndit și a schimbat numele cu cel al îngrijitoarei.

Însă anchetatorii nu au găsit nicio probă care să susțină acuzațiile familiei, așa că dosarul a fost închis la începutul acestui an. Dar nepotul bătrînului a decedat luna aceasta, iar acum soția lui este cea care a înaintat în justiție o nouă acțiune împotriva femeii care a moștenit milionul de euro.

Avocații au cerut o despăgubire și de la instituția care a încheiat polițele, acuzînd-o că nu a verificat starea de sănătate mintală a bătrînului la momentul emiterii documentelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load