AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Șor stiri: 402
Criza energetică stiri: 742

O moldoveancă a fost adusă din Viena acasă de echipajul SMURD

27 noi. 2021,, 12:54   Societate
1683 1

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat o intervenție transfrontalieră terestră SMURD din Austria, orașul Viena pentru a aduce în țara noastră o femeie cetățean a Republicii Moldova, care a suferit un politraumatism în urma căderii de la înălțime de 6 metri.

Pacienta, în vîrstă de 62 de ani a fost preluată de echipajul SMURD Moldova de la spitalul din orașul Viena unde aceasta a trecut prin trei intervenții chirurgicale. Conform IGSU, intervenția de transportare a durat 17 ore. Astăzi, 27 noiembrie, medicii și paramedicii cu o ambulanță de tip C1 a adus femeia în siguranță, iar la destinație aceasta a fost internată pentru ulterioare îngrijiri la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Pe parcursul drumului, pacienta a fost strict monitorizată de specialiști, fără de a suporta complicații suplimentare. La Chișinău femeia urmează să primească în continuare tratament medical. Conform informațiilor IGSU, de la începutul anului 2021 aceasta este a noua intervenție transfrontalieră terestră SMURD realizată de către instituție pentru cetățenii Republicii Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав