COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6770
Coronavirus stiri: 7593

O minoră a fost salvată de la moarte ca prin minune. Cum a fost posibil

26 iul. 2020,, 10:00   Societate
2078 0

Medicii fac minuni. O demonstrează performanța, care a permis salvarea de invaliditate a unei fete de 14 ani din orașul Fălești.

Peste ea a căzut un fragment dintr-un perete de beton, iar dacă se întîrzia cu intervenția chirurgicală la coloana vertebrală, fata ar fi rămas ţintită la pat, transmite publika.md.

Accidentul nefericit s-a produs acum o săptămînă, în timp ce Ana-Maria Cristea era în vacanța de vară la o rudă şi ieşise cu o prietenă în curtea unei case părăsite. Fetele s-au așezat lîngă un beci vechi, iar la un moment dat, un fragment din perete a căzut peste ele.

Cu multiple traumatisme la coloană Ana-Maria a ajuns la spitalul raional, iar ulterior, a fost adusă în Capitală.

Mama fetei spune că medicul a anunţat-o despre riscul invalidităţii.


Neurochirurgul Tatiana Rusu, care a operat-o pe Ana-Maria susţine că intervenţia a fost una foarte complicată. Totuşi, s-a reuşit restabilirea tuturor funcțiilor aparatului locomotor.

Operația a fost acoperită din fondul asigurărilor în medicină.

Anual, în Moldova sînt efectuate aproximativ 10 operații de acest gen.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽