X 

O lună de greva foamei în pușcăria de la Rezina: Cei 11 deținuți au renunțat la proteste

9 dec. 2022,, 13:30   Societate
3022 0

Cele 11 persoane condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață din Penitenciarul nr.17 - Rezina care au intrat în greva foamei la data de 14 noiembrie curent, au depus, ieri, 8 decembrie 2022, cereri precum că renunță la actele de protest, urmare a eforturilor comune a instituțiilor de stat și nonguvernamentale de apărare a drepturilor omului, anunță ANP.

În continuare deținuții sînt supravegheați zilnic de medicul instituției, care le asigură asistența medicală corespunzătoare și aportul caloric treptat, astfel încît viața acestora să nu fie pusă în pericol.

Conducerea Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor, reieșind din competențele sale funcționale, își reafirmă intenția de a asigura tuturor deținuților respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, imparțialitatea și nediscriminarea, umanismul și aplicarea tuturor mijloacelor raționale de resocializare a acestora.

„Amintim că, luna trecută un grup de deținuți pe viață au declarat greva foamei în formă de protest, pentru a atenționa autoritățile asupra aplicării art. 91 alin (5) din Codul penal (liberarea condiționată de pedeapsă înainte de termen), conform principiului aplicării legii mai blînde (Codul penal din redacția anului 1964)”, menționează reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?