COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O judecătorie din Moscova a cerut arestarea din oficiu a lui Platon

O judecătorie din Moscova a cerut arestarea din oficiu a lui Platon

Judecătoria Tver din Moscova, capitala Federației Ruse, a dispus astăzi arestarea din oficiu a omului de afaceri Veaceslav Platon, care se află în detenție în Republica Moldova, în Penitenciarul nr. 13.

Potrivit Interfax.ru, magistrații au dispus arestarea acestuia în cadrul dosarului fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, care a fost, de asemenea, arestat din oficiu în Rusia, acum cîteva săptămîni.

Platon este arestat pentru două luni, potrivit sursei citate. Atît el cît și Vlad Plahotniuc sînt anunțați în căutare de către autoritățile din Federația Rusă.


Am încercat să luăm legătura cu avocații lui Veaceslav Platon din Republica Moldova, dar aceștia nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne confirma sau infirma această informație.

Procurorii din Rusia îi anchetează pe Platon și Plahotniuc pentru organizarea unui grup criminal care se ocupa de scoaterea ilegală a mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari din Federația Rusă. Din informațiile oferite de anchetatori presei din Rusia, suma care ar fi fost scoasă de cei doi din Federația Rusă se ridică la 37 de miliarde de ruble rusești.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load