Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O judecătoare a trecut cu succes filtrul Comisiei Vetting

20 feb. 11:26   Societate
1737 0

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat Raportul Comisiei de evaluare externă (Comisia Vetting), în care se menționează că Viorica Puica, aleasă între timp judecătoare a Curții Constituționale (CC), corespunde criteriilor de integritate etică și financiară.

Viorica Puica a fost evaluată, în anul 2023, din poziția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Decizia a fost luată în cadrul ședinței CSM de astăzi. "Stimați colegi, o să vă propun pe marginea subiectului în cauză să admitem raportul de evaluare care este prezentat CSM de către Comisia de evaluare și să constatăm că doamna Viorica Puica a promovat evaluarea.

Cu 7 voturi pro, zero împotrivă a membrilor prezenți, plenul CSM hotărăște: Se acceptă raportul cu privire la evaluarea externă a candidatului Viorica Puica la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție și se constată promovarea evaluării. Hotărîrea poate fi contestată la CSJ în termen de 5 zile de la comunicare", a declarat Sergiu Caraman, președintele interimar al CSM, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Viorica Puica are o experiență în domeniul justiției de peste 20 de ani.


Amintim că Aliona Miron, președinte interimar al Curții Supreme de Justiție, este prima judecătoare în funcție a CSJ care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare, și a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?