Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

O judecătoare a cerut revocarea sa din componența Comisiei de evaluare a lui Stoianoglo

28 dec. 2021,, 15:06   Societate
2666

Președinta și membra Comisiei de evaluare a procurorului general suspendat, Lidia Bulgac, a depus la Consiliul Superior al Procurorilor o cerere prin care îşi anunţă retragerea din comisie. Aceasta a invocat motive familiale.

Membrii CSP au amînat subiectul de pe ordinea de zi pînă la identificarea unei „soluții optime”, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Potrivit lui Eduard Varzari, membru CSP, regulamentul cu privire la activitatea comisiei nu prevede mecanismul şi procedura de examinare a unei astfel de cereri. Cele 30 de zile de la constituirea Comisiei s-au scurs în data de 23 decembrie. Acesta era termenul în care, potrivit regulamentului, urma să fie prezentat raportul. Dar Comisia nici nu şi-a început activitatea.

Amintim că magistrata Lidia Bulgac, fostă președintă interimară a Curții de Apel Chișinău, a fost desemnată în cadrul Comisiei de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Și anterior au survenit modificări în componența Comisiei de evaluare a lui Stoianoglo. Experta anticorupție din Romînia, Mariana Alexandru nu a primit acceptul Parchetului de la București pentru a face parte din Comisia de evaluare a șefului suspendat al PG, Alexandru Stoianoglo.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав