Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

O haită de cîini terorizează cartierul Telecentru: Localnicii, îngroziți

8 feb. 14:50   Societate
2167 3

O haită de cîini maidanezi terorizează cartierul Telecentru din Capitală. De cîţiva ani, dulăii care au ocupat mai multe curţi din zona străzii Gheorghe Asachi le dau bătăi de cap localnicilor. Cîinii şi-au găsit adăpost lîngă tomberoanele de gunoi şi au un comportament agresiv.

Oamenii sînt îngroziţi şi spun că zilnic sînt alergaţi de cîini.

"Se întîmplă că se izbesc la om. Periculos, într-adevăr, noi bărbaţi maturi şi ei se izbesc uneori."

"Aceşti cîini sînt de o perioadă îndelungată aici. Cu părere de rău, nu s-a luat niciun fel de măsuri. Eu cred că este destul de periculos, mai ales pentru copii, pentru că ei sînt atît noaptea, cît şi ziua şi ar fi bine de soluţionat această problemă."

"Dacă ar fi să-i ducă într-un azil, ar fi cu mult mai bine."

Şi deşi majoritatea stau cu frica în sîn şi se tem pentru viaţa copiilor, alţii le dau zilnic mîncare, astfel că maidanezii revin.

"- Sigur că e normal. La noi, preşedintele spune că o să otrăvească toţi cîinii, iar eu îi zic: doar încearcă, o să te dau în judecată, cîinii sînt mai buni ca oamenii. - Cît de des îi hrăniţi? - În fiecare zi. 300 de lei cheltui din pensie, dar mie mi-e milă de ei că sînt flămînzi. Cumpăr oase, resturi, carne, şi dacă se termină, le dau de acasă lapte, pîine, chefir.", a declarat Lidia Florinscaia, locuitoare a oraşului Chişinău.

Pretorul sectorului Centru al Capitalei, Pavel Rusu, spune că primeşte zilnic reclamaţii legate de maidanezi. Plîngerile sînt trimise la Regia Autosalubritate, unde nu se mai pot face sterilizări.

"În ultimele luni nu am mai capturat cîini, deoarece este un departament de control al animalelor care lucrează cu mai multe clinici private, pentru a face bani, cred, ca să li se transfere jumătate de milion, acum încă două milioane.", a declarat Roman Trahtman, șeful Centrului de Capturare şi Sterilizare din Chișinău.

Reprezentanţii protecţiei animalelor spun că monitorizează fluxul de cîini şi comportamentul acestora.

"În prezent, acolo sînt opt cîini şi noi îi monitorizăm. Maidanezii sînt liniştiţi. Da, poate că mai latră, dar nu au muşcat pe nimeni. Dacă vedem că e vreunul agresiv, o să îl capturăm.", a declarat , Irina Iacovenco, reprezentant secţia control protecţia animalelor.

Potrivit responsabililor din cadrul Regiei Autosalubritate, în prezent, pe străzile oraşului Chişinău sînt în jur de 10 de mii de maidanezi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав