COVID-19 în MOLDOVA

O grupare criminală, care a comis un șir de escrocherii, destructurată

O grupare criminală, care a comis un șir de escrocherii, destructurată

Oamenii legii au destructurat o grupare criminală formată din 4 membri, care a comis un șir de escrocherii în proporții deosebit de mari pe teritoriul municipiului Chișinău.

Potrivit Poliției Capitalei, membrii grupării au vîrstele cuprinse între 42 și 58 ani, sînt originari din Capitală, iar anterior au fost judecați pe cazuri analogice.

Activitatea bine organizată a grupului infracțional a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 2 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente în privința suspecților.


În această perioadă, forțele de ordine au stabilit că grupul infracțional era condus de către un deținut al unui penitenciar din Republica Moldova, acesta coordona activitățile ilegale din instituția penitenciară, iar fiecare din membrii grupului infracțional aveau rolurile bine determinate.

Indivizii prin intermediul site-ului de anunțuri identificau persoane care plasau anunțuri cu privire la vînzarea imobilului, loturilor de pămînt și unităților de transport în deosebi cele de lux, ulterior prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul de ai ajuta să le vîndă ori să schimbe imobilul ori unitatea de transport, obțineau în proprietate aceste bunuri fără a-și îndeplini obligațiunile. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 1.000.000 lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate actele pe bunurile imobile și automobile ce au fost însușite prin escrocherie.

Un individ a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar alți doi sînt sub control judiciar. Aceștia sînt cercetați penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load