COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

O grădiniță din sudul Moldovei a primit în dar cărți noi în limba rusă

15 sep. 09:45   Societate
2099 2

Grădinița de copii din satul Beșalma al raionului Comrat din Găgăuzia au primit cărți noi în limba rusă, drept cadou din partea Centrului Rus de Știință și Cultură: povești, povestiri, poezii, abecedar și "carti de colorat" utile. Toate cărțile sînt colorate, frumoase și foarte folositoare.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, copiii și educatorii acestei instituții preșcolare-160 de copii și peste 40 de adulți - nu și-au ascuns bucuria față de daruri. Oaspeții, la rîndul lor, au fost impresionați de evoluția tinerilor artiști care s-au pregătit special pentru acest matineu solemn.

Directorul grădiniței, Maria Capaclî, a mulțumit reprezentanților CRSC pentru literatura donată. "Copiii noștri știu deja să citească și le place foarte mult acest lcuru. Ne bucurăm că vom avea deja mai multe cărți bune în limba rusă", a spus ea.

Grigorii Diulger, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, a menționat că donația CRSC nu numai că va reface biblioteca, dar și va oferi copiilor posibilitatea de a-și extinde orizontul de cunoștințe.

"Cărțile sînt o ușă în lumea cunoștințelor. Ceea ce astăzi CRSC a transmis grădiniței este o adevărată comoară", a menționat el. Grigorii Diulger și-a exprimat recunoștința profundă față de partea rusă pentru atenția și ajutorul oferit.


Curatorul proiectelor educaționale a RCSC, Viktor Kostețki a reamintit că Casa Rusă din Chișinău organizează campania "O carte rusă în dar", în cadrul căreia a avut loc și acest eveniment. El a prezentat publicului conținutul și oportunitățile educaționale ale unor cărți aduse.

Campania " O carte rusă în dar" a fost lansată la începutul acestui an, beneficiarii căreia fiind deja mai multe grădinițe, școli și licee din Republica Moldova. În total, campania va acoperi peste 50 de instituții de învățămînt preuniversitar, universități și biblioteci, ale căror fonduri vor fi completate cu literatură artistică, educațională, metodologică și de referință a editurilor rusești.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽