COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6743

O fostă prezentatoare TV8 spune că a fost intimidată de Platon

24 sep. 11:11   Societate
2032 5

Fosta prezentatoare de știri și reporteră a postului de televiziune TV8, Mihaela Dicusar, susține că a fost atacată, jignită și intimidată în repetate rînduri de către controversatul afacerist Veaceslav Platon, dar, deși conducerea postului de televiziune a fost informată despre aceste lucruri, nu a intervenit niciodată.

„De fiecare dată cînd mă simțeam jignită, intimidată de acest om (Platon, n.r.), anunțam despre asta. Veneam plîngînd de la evenimente. Din păcate, mi se spunea că totul e bine. Și nu puteam face nimic altceva. Pentru că mi se spunea că nu există nicio implicare a lui Platon la TV8, ca să se dovedească pînă la urmă că nu e chiar așa de bine cum se credea”, a declarat Dicusar în cadrul unui interviu pentru Gazeta de Chișinău, transmite Noi.md cu referire la Cotidianul.md.

Ea a dezvăluit că superiorii săi pe care i-a anunțat despre aceste acțiuni sînt Veronica Gherbovețchi și Mariana Rață.

„Mariana a spus că vor avea o ședință și vor discuta. La ultima ședință cu reporterii eu am mai întrebat o dată dacă este sau nu vreo implicare a lui Platon la TV8. Și Veronica mi-a răspuns că a vorbit cu Natalia Morari și că aceea a zis că nu este nimic, adică nicio implicare”, susține jurnalista.

Potrivit acesteia, primul incident cu Platon a fost în ianuarie, cînd a făcut un material despre o vizită nocturnă a lui Platon la Procuratura Generală: „Le-am anunțat și le-am spus că m-a făcut „omul lui Plahotniuc”. Că el va „discuta cu administrația TV8 despre comportamentul reporterului”. Mi-au spus să nu acord atenție, că e clar cine e Platon. Cu asta s-a terminat. Nu s-a luat nicio atitudine”.


Un alt incident a fost la judecătoria Buiucani, cînd, după ce a fost atacată de Platon, Dicusar a plecat la redacție plîngînd.

„Cuvinte jignitoare, că sînt o jurnalistă foarte rea și că de ce fug de el. Eu încercam deja să fug de el. Așteptam cameramanul să mai ia niște imagini, dar el s-a apropiat de mine, fiind lîngă sediul judecătoriei, și a început să mă atace. Îmi spunea în rusă că, „probabil, sînt primul om de care fugi așa. Ești o jurnalistă slabă, ce fel de întrebări pui tu, cine ți le-a dat?”. Asta e cel mai dureros pentru un jurnalist. Și nu știam cum să scap de el. Am plecat împreună cu cameramanul”, a declarat Mihaela Dicusar.

Și de această dată, susține Dicusar, a fost informată Veronica Gherbovețchi, dar nu s-a reacționat nici într-un fel: „I-am spus că, cel mai probabil, nu voi mai merge la evenimentele unde va fi Platon. Am fost intimidată de el de vreo trei ori și nu s-a reacționat în niciun fel”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽