X 

O fostă judecătoare, vizată în dosarul „Laundromat”, vrea să fie restabilită în funcție

12 sep. 15:22   Societate
2640 0

Fosta magistrată, Liliana Andriaș, cercetată în 2016 pentru complicitate la spălare de bani în dosarul „Laundromat” solicită Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie restabilită în funcție, asta după instanța de apel i-a dat cîștig de cauză.

Actualii membri ai CSM urmează să retragă decizia pronunțată de predecesori încă în 2016, atunci cînd i-a fost respinsă cererea de a fi propusă repetat președintelui Republicii Moldova pentru numire prin transfer la Judecătoria Chișinău și propunerea președintelui Republicii Moldova cu privire la eliberarea sa din funcția de judecător.

Completul de judecată a constatat că eliberarea Lilianei Andriaș din funcția de judecător a constituit o ingerință în viața sa privată și profesională, iar drept consecință a avut loc violarea garanțiilor de la art. 8 din Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

„Se obligă Consiliul Superior al Magistraturii să emită actul administrativ individual cu privire la restabilirea Lilianei Andriaș în funcția deținută pînă la adoptarea hotărîrii nr.8/1 din 14 ianuarie 2014 „Cu privire la soluționarea chestiunii legate de posturile de judecător ale Judecătoriei Comerciale de Circumscripție”, cu toate drepturile și garanțiile prevăzute de Lege.

Se obligă Consiliul Superior al Magistraturii să emită hotărîrea prin care să admită cererea repetată a judecătorului Liliana Andriaș de transfer şi să propună repetat Preşedintelui Republicii Moldova candidatura judecătorului Liliana Andriaș pentru numirea, prin transfer a judecătorului Judecătoriei Comerciale de Circumscripție în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău”, se arată în hotărîrea motivată.


Liliana Andriaş se regăseşte în lista celor 16 magistraţi reţinuţi în toamna anului 2016 pentru pronunţarea deciziilor în dosarul spălătoriei ruseşti Laudromat.

0
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?