Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

O fetiţă născută prematur a supravieţuit, deşi nimeni nu-i dădea şanse

21 ian. 2021,, 20:54   Societate
4041 0

A supravieţuit, deşi nimeni nu-i dădea şanse. Vorbim de o fetiţă născută prematur, la 23 de săptămîni şi cu o greutate de doar 530 de grame. S-a întîmplat în luna septembrie la Spitalul Clinic Municipal "Gheorghe Paladi" din Chişinău.

Acum, micuţa este perfect sănătoasă şi se dezvoltă ca un copil normal. În 17 septembrie, ziua cînd s-a născut, micuţa Anghelina a fost imediat transferată în secţia de reanimare, iar medicii au făcut totul ca să se facă bine. După o sută de zile, fetiţa a fost externată, avînd peste două kilograme, transmite publika.md.

"M-am speriat cînd am văzut-o şi nu puteam să mă împac cu acest gînd, cum poate fi aşa mică, era cît o palmă. A fost o perioadă tare grea cît am stat în spital, au fost multe momente în care am crezut că cedez şi nu mai vreau nimic. Dar cînd o vedeam cum creşte, îmi dădea putere", a menţionat Alina Şevţov, mamă.

Medicii spun că nu s-au mai confruntat pînă acum cu astfel de cazuri. 70 de zile Anghelina s-a aflat doar în incubator.

"La aceşti copii noi practic imităm toate procesele care ar fi avut loc intra uterin. Ei sînt plasaţi într-un incubator care emite umiditatea şi temperatura intra uterină, aceşti copii primesc alimentaţia de la mamă prin placentă, prin vene", a spus Dorina Rotaru, manager serviciul neonatal pediatric.

Pe lîngă faptul că luptau pentru viaţa micuţei, medicii au trebuit să o susţină psihologic şi pe mamă, care a trecut printr-un şoc.

"Noi ne implicăm o echipă întreagă pentru a susţine aceste mame psihologic. Este complicat şi pentru noi şi pentru mame, sînt situaţii în care ei nu tolerează mîncarea sau diferite probleme ale prematurităţii", a declarat Carolina Călugăreanu, şefa secţiei înrgijire a copiilor născuţi prematur.

Anul trecut, la Spitalul Clinic Municipal "Gheorghe Paladi" din Chişinău s-au născut prematur 23 de copii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий