X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

O femeie s-a trezit peste noapte cu o moștenire considerabilă

27 dec. 2023,, 06:00   Societate
5055 0

O femeie din Canada a moștenit în mod neașteptat o mică avere după ce o rudă din Marea Britanie despre care nu știa nimic a murit fără să lase testament.

Christine Woodey, din Bristol, a murit singură în Spitalul Southmead, în februarie 2021. Nu avea rude apropiate și nici n-a lăsat testament. Danny Curran, de la Finders International, o firmă de genealogie testamentară, a fost însărcinat de Consiliul orașului Bristol să-i găsească rudele care ar putea să-i moștenească averea. Căutările l-au condus la o familie răspîndită din Marea Britanie și pînă în Canada. Sandra Vanstone, de 63 de ani, din Canada, al cărei tată era văr cu Christine, a fost identificată drept unul dintre beneficiarii averii deținute de defunctă, transmite digi24.ro

„Am primit din senin o scrisoare de la Finders International. Nu știam ce să cred... Dar pentru că nu mi s-au cerut date personale sau bani am presupus că moștenirea era autentică”, a spus Sandra.

„Am sunat la biroul din Londra al Finders International și am fost destul de surprinsă de vești. Nu auzisem niciodată de Christine și nu știam că aveam așa o rudă. Știam că în familia mea s-au rupt niște legături, dar nu am reușit niciodată să le restabilesc”, a declarat femeia pentru Bristol Post. „Înțeleg că tatăl meu, Raymond Woodey și Christine erau veri primari.

Tatăl lui Christine și bunica mea erau frați. Din păcate, tatăl meu a murit, așa că nu știu dacă o cunoștea sau își amintgea de verișoara lui Christine”, a mai spus Sandra. Sandra și părinții ei s-au mutat în Canada pe cînd avea 10 ani. De atunci s-au pierdut multe legături de familie, iar ea n-a știut niciodată de existența lui Christine și nu și-a cunoscut alte rude apropiate rămase în Marea Britanie.

Christine a fost singurul copil al lui Henry Churchill Amesbury, care a lucrat ca inginer de avioane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și al lui Mildred Collins. Cei doi s-au căsătorit în 1939, s-au stabilit la Bristol, iar după cîțiva ani s-a născut fiica lor. Sandra a mai aflat de la Finders International că o mătușă, Evelyn Amesbury, a fost o infractoare celebră. În 1923, aceasta adunase o listă de 57 de condamnări pentru diverse fapte.


Chiar dacă Evelyn provenea dintr-o familie foarte respectabilă, a ajuns după gratii. Mătușa Evelyn nu a avut niciodată copii, s-a căsătorit la 76 de ani și a trăit pînă la 95 de ani. „A fost un proces interesant, care m-a ajutat să adun informații despre familia mea. Am fost în mod deosebit intrigata de povestea mătușii Evelyn”, a spus Sandra. Sandra a primit moștenire 15.000 de lire sterline de la Christine.

„Christine nu făcuse testament și, întrucît nu avea niciun copil, inițial nu se știa nimic despre alte ruse apropiate. În aceste situații, autoritățile trebuie să depună toate eforturile pentru a găsi rudele și apelează la firme cum este a noastră”, a spus Danny Curran, de la Finders International. „Fără testament nu vom ști niciodată care au fost ultimele dorințe ale lui Christine, dar sîntem încîntați că am găsit rude care îi vor moșteni toate posesiunile și care acum pot să reînnoiască legăturile”, a mai spus Danny Curran.

10
4
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав