COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O femeie cu copil bolnav, blocată în Spania, cere ajutorul autorităților

O femeie cu copil bolnav, blocată în Spania, cere ajutorul autorităților

A plecat în Spania pentru un consult medical, dar virusul ucigaș o ține captivă acolo. O femeie din satul Păulești, raionul Călărași, roagă autoritățile de la Chișinău să-i organizeze plecarea acasă.

Rămasă fără bani și cu un copil bolnav în brațe, femeia spune că este la capătul puterilor, scrie Jurnal.md.

„Nu am reușit să fac investigarea, pentru că am venit cu cîteva zile mai înainte ca să îmi găsesc loc de trai și iată am intrat în carantina asta. Acum am rugat niște persoane să stau la ei în chirie. Ei tot nu pot să mă țină mult, că ei vor să plece săptămîna asta. Eu nu am unde sta cu copil mic și nici bani nu mai sînt, că nu m-am așteptat că o să intrăm în carantină”, a povestit femeia, în cadrul emisiunii „Jurnalul Săptămînii”, de la Jurnal TV.


Femeia recunoaște că nu știe cum vor derula lucrurile mai departe, dar este pregătită pentru cel mai trist scenariu.

După ce va fi nevoită să plece din casa în care se află acum, femeia spune că va rămîne pe drumuri. „Voi merge în stradă cum stă toată lumea. Mai sînt mame cu copii aici. Ne luăm hainele mai groase, că văd că aici plouă, e frig”, a mai spus femeia.

Premierul Chicu a promis recent că cetățenii aflați în dificultate în țări străine vor ajunge acasă.

„A fost adoptat un mecanism de repatriere a cetățenilor noștri de peste hotare, prin intermediul rutelor charter. Ministerul Afacerilor Externe se va ocupa de acest mecanism. Toate solicitările cetățenilor noștri vor fi colectate prin intermediul ambasadelor, consulatelor. Se vor forma aceste liste reieșind din criterii astfel încît cetățenii cei mai vulnerabili să fie primii care vor fi repatriați”, a precizat premierul zilele trecute.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load