COVID-19 în MOLDOVA

O expoziție de fotografii a fost deschisă în șase orașe din țară

O expoziție de fotografii a fost deschisă în șase orașe din țară

Asociația Reporterilor „Oameni și kilometri” a vernisat expoziția fotografică cu genericul „Realități”, ajunsă la cea de-a IV-a ediție, în scuarul din preajma Monumentului lui Ștefan Cel Mare și Sfînt din Chișinău, în incinta Cetății Soroca, în Piața Horelor din Cahul, în Parcul Central din Ialoveni, în Parcul „Vasile Alecsandri” din Edineț și în Parcul Central din orașul Bălți, informează MOLDPRES.

Evenimentul este susținut financiar de către National Endowment for Democracy (NED).

Solicitată de moldpres, președintele Asociației ”Oameni și kilometri”, Polina Cupcea, a menționat că expoziția cuprinde 50 de fotografii care aduc în vizorul societății, dar și al autorităților, probleme și tematici precum soarta atelierelor de piatră de la Cosăuți, copilăria la sate, situația bătrînilor din aziluri, fațeta a 7 orașe din Moldova, povestea unui om al străzii care se mută în casă nouă etc. etc.


Potrivit sursei citate, fotografiile au fost realizate de cinci fotografi din Republica Moldova, selectați în cadrul unui concurs de burse menite să susțină și să promoveze fotografia documentară și foto-jurnalismul. Valoarea totală a burselor a fost de 2.000 dolari. Astfel, pe parcursul a 3 luni, fotografii au documentat cîte un subiect ales. O parte din lucrările realizate de aceștia sînt expuse în cadrul expoziției „Realități 2020”, versiunile integrale urmînd să fie publicate pe platforma www.oamenisikilometri.md.

Expoziția fotografică „REALITĂȚI” va fi deschisă publicului pînă pe 31 august 2020 în 6 orașe din Republica Moldova: Chișinău, Soroca, Cahul, Ialoveni, Bălți și Edineț.

Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” (www.oamenisikilometri.md) este o platformă on-line de jurnalism social, focusată pe abordarea intrinsecă a istoriilor umane şi/sau a fenomenelor sociale din Republica Moldova (storytelling).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load