AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 50
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

O companie de turism, cercetată pentru eliberarea testelor false la Covid

11 ian. 15:40   Societate
1429

Factorii de decizie ai unei companii de turism din mun. Chișinău sînt anchetați, fiind bănuiți că au falsificat certificate medicale privind testarea la Covid-19.

Potrivit poliției, pe parcursul anului 2021, în scop de profit, aceștia au falsificat testele Covid, care erau eliberate de un laborator medical privat din capitală. Certificatele medicale erau falsificate pentru clienții companiei de turism care plecau peste hotarele țării la odihnă și la muncă prin intermediul respectivei companii.

La 10 decembrie anul trecut, polițiștii au descins cu percheziții la domiciliul și sediul oficiului figuranților. În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate tehnică de calcul în care se aflau mostre în format electronic ale certificatelor medicale false, certificate medicale deja imprimate fiind eliberate de laboratorul medical privat din capitală, înscrisuri de ciornă cu datele de identitate ale clienților.

Au mai fost depistate peste 200 de anchete ale altor persoane care au plecat peste hotare și care urmau să plece la câștig pe teritoriul țărilor spațiului Shengen, imprimante și telefoane mobile folosite în scop infracțional.

În schemă mai este implicată o companie nerezidentă, fondată de aceeași factori de decizie, care elibera formal invitații la muncă și contracte individuale de muncă peste hotarele țării, astfel încât să fie permisă intrarea, șederea și tranzitarea persoanelor pe teritoriul țărilor Schengen în urma impunerii restricțiilor epidemiologice la traversarea hotarelor.


Persoanele cărora li se organiza deplasarea la câștig în țările din spațiul Schengen urmau să achite pentru serviciile oferite sume de bani de la 500 la 1000 de euro.

Dacă persoanele vor fi găsite vinovate, acestea riscă amendă în mărime de la 27 500 lei până la 47 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 5 ani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав