X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

O carte despre istoria satului Talmaza a fost lansată la Biblioteca Națională

23 mai. 20:00   Societate
1505

La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost lansat astăzi volumul „Oamenii, nobila și suprema valoare a Talmazei”, semnat de Nicolae Grosu, deputat în primul Parlament (1990 – 1994), deținător al Ordinului Republicii, informează Noi.md cu referire la moldpres.md.

Возможно, это изображение книга

Solicitat de agenție, autorul a menționat că acesta este cel de-al doilea volum despre istoria satului Talmaza. ”Primul l-am scris împreună cu fratele meu Vasile Grosu, istoric și etnograf, care a lucrat în arhive, iar eu am adunat materiale din sat. Volumul de față cuprinde 1757 de fotografii din secolul XVIII pînă în prezent, care reflectă diverse domenii din istoria satului. Cartea este, de fapt, „un arc peste timp”, care elucidează oamenii, tradițiile și activitățile locuitorilor din satul Talmaza. Am scris această carte întru amintirea celor demult trecuți de printre noi, dar și pentru cei care continuă să îmbogățească și să înfrumusețeze prezentul și viitorul satului. Aici s-au născut academicianul Valeriu Rudic, medicul chirurg, conferențiarul universitar Romeo Șcerbina și alte personalități de vază”, a subliniat Nicolae Grosu.

Возможно, это изображение 2 человека

Возможно, это изображение 4 человека, люди сидят и в помещении


Potrivit profesoarei Maria Vasilache, cele 474 de pagini ale albumului monografic conțin file și imagini din istoria tălmăzenilor. „Prin ce este unic acest volum? Prin aceea că autorul e martorul și participantul tuturor evenimentelor, este legat direct sau indirect cu tot ce se referă la viața satului. Putem spune că este o baladă. Balada satului Talmaza”, scrie în prefață profesoara Maria Vasilache.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o expoziție de artizanat a meșterilor din populari Ana Corceac, Elizaveta și Tatiana Chișcă, iar artiști amatori din localitate au susținut un recital muzical.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав