O căprioară rănită a fost salvată la Orhei

22 mai. 12:00   Societate
1989 0

În urma unui apel telefonic matinal la Inspecția pentru Protecția Mediului Orhei, autoritățile au fost alertate cu privire la descoperirea unei căprioare sălbatice rănite.

Animalul, un exemplar de aproximativ un an, de sex feminin, se afla într-o stare de șoc, prezentînd semne vizibile de traume în regiunea capului și bazinului.

Inspectorii de mediu, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratul de Poliție, s-au deplasat în strada V. Lupu din orașul Orhei, locul unde cetățeanul care a descoperit căpriorul rănit a semnalat incidentul.

Ar putea fi o imagine cu căprioară

Angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au acordat animalului îngrijiri medicale de urgență, iar însoțiți de un echipaj de poliție, căpriorul a fost transportat la SRL "Safari". Acolo, acesta va beneficia de îngrijirea necesară pentru recuperare.


Cazul este în continuare investigat pentru a se stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul și pentru a lua măsurile corespunzătoare în vederea protejării faunei sălbatice. Autoritățile locale și specialiștii din domeniu își unesc eforturile pentru a asigura siguranța și bunăstarea animalelor sălbatice din zonă.

Ar putea fi o imagine cu cangur şi căprioară

Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că evenimente de acest fel subliniază importanța protecției mediului înconjurător și necesitatea conștientizării publicului cu privire la conservarea habitatelor naturale și a biodiversității. Colaborarea între cetățeni și autorități este esențială pentru a asigura o coexistență armonioasă între om și natură.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?