Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

O bombă de aviație de 25 de kg, descoperită în localitatea Puhăceni

9 noi. 2021,, 10:45   Societate
2203 0

Pe parcursul lunii octombrie, echipele de geniu ale Armatei Naționale au executat 17 misiuni de deminare, fiind solicitate în localități din raioanele Ștefan Vodă, Anenii Noi și Ungheni. În urma cercetării solului, geniștii militari au depistat 95 de obiecte explozive și 1 469 de cartușe de diferit calibru.

Astfel, în perioada respectivă, grupa de deminare a Batalionului Geniu „Codru”, condusă de căpitanul Anatolii Gudumac, a neutralizat o bombă de aviație de 25 kg, descoperită în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Aceeași echipă a intervenit, în data de 4 și 11 octombrie în localitatea Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, unde a depistat, pe un teren agricol, 65 de proiectile de artilerie, 1 109 cartușe de diferit calibru, precum și 12 mine antipersonal.

Toate obiectele explozive au fost distruse în condiții de maximă securitate, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

De la începutul anului curent, geniștii Armatei Naționale au lichidat un număr total de 970 de obiecte explozive și 13 900 de cartușe.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sînt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mîna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pămînt sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.


image

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав