COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

O biserică veche de 120 de ani a fost renovată la Rezina

30 sep. 11:15   Societate
1188 0

Ajunsă la 120 de ani de la fondare, biserica „Minunea Sfîntului Arhanghel Mihail" din satul Buciuşca, raionul Rezina, a fost sfinţită după reparaţie, transmite Noi.md cu referire la trm.md.

La eveniment au participat de la mic la mare, toată localitatea, iar serviciul divin a fost oficiat de un sobor de preoţi.

În perioada sovietică, începînd cu anul 1953, această biserică a fost închisă, astfel ca aproape patru decenii, enoriaşii din Buciuşca au fost nevoiţi să se roage în alte biserici din regiune.

Lăcaşul sfînt a fost redeschis abia în anul 1991, iar de 18 ani el este carmuit de arhimandritul Casian.

„În anul 2017 am sfinţit biserica după ce am reparat exteriorul, acum cu ajutorul lui Dumnezeu, prin minune, pe timp de pandemie, am restaurat interiorul bisericii.


S-au implicat ctitori din toată Moldova, avem şi de la Cahul şi de la Bălţi. sîntem recunoscători şi mulţumim tuturor enoriaşilor, ctitorilor care au pus suflet mare la acest sfînt locaş, că satul este un sat mic, un sat cu oameni buni la suflet.”

Biserica a fost sfintita de un sobor de preoţi în frunte cu Episcopul Siluan, vicar al Mitropoliei Moldovei şi cu arhimandritul Adrian, stareţul mănăstirii Saharna.

În prezent satul Buciuşca din raionul Rezina are în jur de 200 de locuitori.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X