X 

O ambulanță a rămas blocată în urma ploilor torențiale

20 apr. 12:00   Societate
2530 0

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a interveni în mai multe situații în vederea lichidării consecințelor ploilor abundente înregistrate pe teritoriul țării.

Astfel, în seara zilei de 19 aprilie 2023 salvatorii au intervenit în localitatea Cairaclia, raionul Taraclia pentru a tracta o ambulanță care a rămas blocată în noroi în timp ce se deplasa spre pacient. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:09. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori. Ajunși, aceștia au deblocat ambulanța din noroi.

După realizarea misiunii echipajul de medici a reușit să ajungă la pacient. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Bursuc, raionul Nisporeni pentru a efectua lucrări de pompare a apei. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în dimineața zilei de 20 aprilie către ora 07:23. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori.

Aici, angajații IGSU au pompat apa din beciul și gospodăria unui cetățean. Tot în această dimineață salvatorii au intervenit în orașul Soroca pe strada Constantin Moruzi nr. 8 pentru a efectuat lucrări de pompare apei din subsolul unui case de locuit. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:20. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri, care a reușit să pompeze din zona afectată 4 m3 de apă.


Amintim, că conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 19-20 aprilie a fost lansată o avertizare meteorologică cu privire la căderea precipitaților, izolat averse puternice. Conform prognozei există riscul formării scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale. În aceste condiții, în caz de situații excepționale oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112. În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 21 situații de risc.

5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?