Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1085

O altă echipă din 27 de medici pleacă în România, pentru a ajuta în lupta cu Covid

1 noi. 2021,, 10:45   Societate
1864 2

Alți șapte angajați SMURD IGSU din Republica Moldova împreună cu 20 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Sănătății au fost delegați pentru a continua misiunea umanitară în România.

Aceștia vor ajunge la Iași și vor înlocui colegii care pe parcursul a două săptămîni au acordat suport sistemului medical în lupta cu Covid -19.

Ajunși la destinație paramedicii și medicii moldoveni vor activa în cadrul spitalului mobil modular Sfînta Paraschiva din comuna Lețcani, unde pe parcursul mai multor zile ceilalți colegi detașați au întreprins misiuni de salvare.

Prima delegație de specialiști care au acordat suport sistemului medical românesc urmează să revină acasă, iar misiunea umanitară va fi continuată, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Conform datelor IGSU de la începutul operațiunii a fost acordat asistență și suport la monitorizare, trierea, ajutor în investigarea medicală pentru 185 de pacienți. Noua delegație de medici și paramedici va desfășura misiune umanitară în perioada 1-14 noiembrie.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав