COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Nunțile și cumătriile s-au mutat în secția Covid-19

20 sep. 11:21   Societate
837 0

Ion Cîvîrjîc, șeful secției Reanimare COVID-19 din cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă, susține că nunțile și cumătriile din august s-au mutat în secția COVID-19, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

Într-un interviu pentru Zdg.md, Ivan Cîvîrjîc a mărturisit că toți medicii se așteaptă la o toamnă destul de încărcată.

"La un moment dat, la noi, jumătate dintre pacienții aflați în secția de Reanimare COVID, erau veniți de la nunți, nunți organizate de moldoveni, cu atîta dragoste și ardoare…

În fine, este dorința noastră, este o bucurie a noastră să ne întîlnim cu toții la o masă, din păcate, însă, cu pandemia în care ne aflăm, lucrurile se complică. Deci, jumătate dintre pacienții aflați atunci la noi erau veniți de la nunți, cumătrii, veniți de peste hotare, pentru a participa la anumite evenimente festive.

Au fost mulți pacienți care sînt stabiliți cu traiul peste hotare, au venit pentru un eveniment în Moldova și s-au reținut aici 2-3 săptămîni, dintre care două – în secția de Reanimare


Am analizat și noi ceea ce spun experții. Din păcate, ne așteaptă o toamnă destul de încărcată. Este normal ca această infecție virală să treacă într-o formă sezonieră, ca și gripa, pentru că sînt anumite circumstanțe care favorizează răspîndirea mai rapidă, așa cum e începerea anului școlar, anumite evenimente, totuși, oamenii vin-pleacă din concedii, adică poate fi o relansare a situației în perioada iarnă-vară, să zicem. Însă, din cîte înțelegem, toamna și primăvara va fi foarte greu", a declarat Ivan Cîvîrjîc.

Totodată, medicul a îndemnat populația să se deprindă să trăiască cu acest virus.

"Mesajul nostru e să ne deprindem să trăim cu acest virus. Însă deprinderea aceasta, cînd organismul înțelege ce fel de virus este și încearcă să găsească mecanisme pentru a lupta cu el, cere timp”, spune medicul.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽