COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numele judecătorilor care au luat hotărîrea în cazul „Gemenii”

Numele judecătorilor care au luat hotărîrea în cazul „Gemenii”

Vera Macinskaia, Tamara Chişcă-Doneva, Ala Cobăneanu, Tatiana Vieru și Sveatoslav Moldovan sînt judecătorii care au format completul de la Curtea Supremă de Justiție ce a luat hotărîrea finală în cazul „Gemenii”, care a dus la obligarea statului de către CEDO să achite prejudicii de pînă la 3,6 milioane de euro.

Trei din cei 5 judecători activează și astăzi în sistem. Este vorba despre Tamara Chişcă-Doneva, Ala Cobăneanu și Sveatoslav Moldovan. Macinskaia nu mai lucrează din 2015, pentru că a atins plafonul de vărstă, iar Tatiana Vieru a părăsit sistemul în 2019, notează Noi.md cu referire la cotidianul.md.

Republica Moldova este obligată să plătească 1,5 milioane de euro despăgubiri în cazul „Gemenii” și să asigure returnarea clădirii către reclamanți pînă la 18 mai 2020. În cazul în care spațiile comerciale nu vor fi întoarse reclamanților, statul va fi obligat să mai achite încă 2,1 milioane de euro. Astfel, suma despăgubirilor va depăși 3,5 milioane de euro.


Centrul comercial Gemenii a aparținut fostului lider PD Vladimir Plahotniuc și fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko.

Plahotniuc deținea 47,9% din acțiuni prin intermediul OTIV Prime, iar Poroșenko un număr egal de acțiuni, prin compania Geomold SRL.

În anul 2010, Vladimir Plahotniuc a fost acuzat că ar fi preluat prin acțiuni ilegale controlul asupra centrului comercial „Gemenii” de către fostul administrator al companiei care gestiona clădirea, Ilie Rotaru.

Din aprilie 2019, „Gemenii” a intrat în posesia companiei Twins Estate SRL, care are doi asociați – Grigore și Fevronia Roșca. Ei dețin și grupul de companii Rogob. În 2016, Rogob a cumpărat un alt centru comercial din centrul capitalei – UNIC.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load