COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numele candidaților admiși pentru concursul la șefia ASP

Numele candidaților admiși pentru concursul la șefia ASP

Comisia pentru selectarea Directorului Agenției Servicii Publice a evaluat dosarele depuse pentru ocuparea funcției de director al instituției și a selectat patru candidați.

În urma examinării dosarelor, Comisia a decis admiterea la concurs a următorilor candidați, după cum urmează:

BORTA Maria

EȘANU Mircea

MATCOV Angela

SÎTNIC Sergiu

Candidații care nu au fost admiși la concurs vor fi informați individual despre motivele respingerii dosarului., scrie ZdG.


Conform Regulamentului de desfășurare a concursului privind selectarea directorului Agenției Servicii Publice, aprobat prin Decizia Consiliului Agenției nr.4 din 09 august 2019, concursul constă în:

a) prezentarea viziunii privind managementul, dezvoltarea instituțională a Agenției și îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice prestate;

b) interviul.

Serghei Răilean a plecat din funcția de director al ASP la 25 iulie curent, după ce a fost demis de Guvern. Anterior, în perioada anilor 2011 – 2017 acesta a deținut funcția de director general la ÎS „Registru” . În iulie 2017 a fost desemnat cîștigătorul concursului pentru funcția de director al Agenției Servicii Publice. Cariera sa profesională a fost strîns legată de numele fostului premier, Pavel Filip. Detalii aici

„În managementul acestei instituții trebuie să oameni corecți, responsabili, buni profesioniști și care să asigure calitatea serviciilor publice, să asigure corectitudinea cheltuirii banilor publici și să nu admită abuzuri de tipul celor care s-au întîmplat în ultimii ani”, a comentat atunci Maia Sandu.

Numele lui Sergiu Răilean apare și în incidentul de la vînătoarea ilegală din „Pădurea Domnească” despre care ZdG a scris în 2012.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load