COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6294
Coronavirus stiri: 7247

Numărul operațiilor de transplant hepatic a scăzut din cauza coronavirusului

30 aug. 2020,, 13:45   Societate
1654 0

Frica de coronavirus este inerentă tuturor medicilor de astăzi.

Declarația a fost făcută la postul de televiziune de către chirurgul de la Spitalul Republican Adrian Hotineanu, care este, de asemenea, șeful grupului de transplant hepatic în Republica Moldova, transmite bloknot-moldova.md.

Hotineanu a declarat că, din cauza pandemiei, numărul de operații a scăzut semnificativ, iar transplantul de ficat nu a fost efectuat din martie.

"Orice pacient chirurgical poate avea febră. Dar, cînd vine vorba de febră, este mai greu să vedem dacă avem de-a face cu coronavirus. Nu este clar dacă trebuie să acționăm ca chirurgi sau să plasăm pacientul în carantină și să efectuăm teste. Poate fi aşa că pacientul coronaviral are nevoie de intervenție chirurgicală chiar în momentul de față. Ne-am obișnuit cu asta. Acum avem intervenții chirurgicale concepute pentru pacienții cu COVID-19. Cel mai greu lucru a fost să depășim frica față de virus. Doctorii și asistentele medicale se tem. Dar ne-am mobilizat pentru a lua decizii corecte", a subliniat Hotineanu.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽