COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Numărul moldovenilor care procură semnături electronice, în creştere

Numărul moldovenilor care procură semnături electronice, în creştere

În primul semestru al anului curent, numărul persoanelor fizice și persoanelor juridice care au primit semnături electronice, eliberate de Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF), a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2018, cu circa 10% și a alcătuit peste 9,8 mii.

Într-un comunicat de presă al Centrului se menționează că această dinamică se datorează creșterii ascendente a numărului persoanelor fizice care au procurat semnături electronice de la CTIF, transmite IPN.

Potrivit datelor Centrului de înregistrări al CTIF, în prima jumătate a anului 2019, numărul persoanelor fizice care au primit semnături electronice a sporit, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 14,4% și a totalizat circa 8,3 mii, iar numărul persoanelor juridice s-a micșorat cu 10% și a alcătuit peste 1,5 mii.

Specialiștii Centrului explică ritmul rapid de creștere a numărului cetățenilor care procură semnături electronice prin extinderea și diversificarea fluxului de documente electronice, apariția unor tipuri noi de servicii publice electronice care necesită autentificarea electronică.

Doritorii de a obține semnătura electronică de la CTIF pot completa cererea respectivă în regim online sau la unul din cele două Centre regionale de înregistrare ale CTIF: Chișinău, str. Constantin Tănase, 6, etajul 3, biroul 303, și Bălți, str. Ștefan Cel Mare, 128, biroul 103.

Procedurile de recepționare a cererilor, procesare a datelor și eliberare a semnăturii electronice durează cel mult 30 de minute, se menționează în comunicat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load