X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Numărul de animale și producția de lapte și ouă a scăzut

28 oct. 2021,, 18:15   Societate
2625 0

Deși anul agricol 2021 a fost mult mai bogat, roada de cerealiere și leguminoase fiind de 2, 6 ori mai mare față de perioada similară a anului trecut, RM înregistrează o reducere a efectivului de animale, păsări, a producției de lapte și de ouă, se arată într-un studiu realizat de Biroul Național de Statistică, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Conform estimărilor prealabile, în anul curent recolta culturilor cerealiere şi leguminoase în gospodăriile de toate categoriile a constituit circa 1822 mii de tone (de circa 2,6 ori mai mult față de perioada similară a anului precedent), din care recolta grîului a constituit circa 1530 de mii de tone (de 2,7 ori mai mult), a orzului – 245 de mii de tone (de 2,3 ori mai mult), a leguminoaselor boabe – cu 37 de mii de tone (cu 38% mai mult).

Mersul recoltării în întreprinderile agricole indică majorarea esențială a recoltei medii la culturile agricole principale, se arată în raportul BNS

Totodată, în ianuarie-septembrie 2021 față de aceeași perioadă a anului 2020 în gospodăriile de toate categoriile se constată scăderea producției animaliere pe principalele tipuri: producția de lapte – cu 9,9%, creşterea vitelor şi păsărilor în masă vie – cu 3,4%, producția de ouă – cu 1,8%. .

La 1 octombrie 2021 faţă de data respectivă a anului trecut a fost înregistrată micșorarea efectivului de animale de toate speciile în gospodăriile populației.


În același timp, în întreprinderile agricole efectivul ovinelor și caprinelor a crescut cu 12,1%, a bovinelor – cu 7,9% și păsărilor cu 2,2% față de perioada similară a anului trecut, se mai arată în analiza BNS.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав