Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Numărul de angajați din cadrul unei instituții de stat va crește

17 mai. 15:27   Societate
2242 0

Cabinetul de miniștri a majorat numărul angajaților din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) cu 75 de unități, dintre care 37 vor activa în subdiviziunile teritoriale ale Agenției.

Scopul acestei suplimentări este de a adapta capacitățile instituționale ale AIPA la noile politici de subvenționare ale statului, dar și la exigențele unei agenții la nivelul Uniunii Europene.

Pe parcursului anului trecut, cei circa 70 de angajați ai instituției au examinat peste 16.000 de dosare.

„În ultimii 3 ani, s-a extins numărul domeniilor ce sînt subvenționate din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, gestionat de către AIPA. Astfel, s-a constatat necesitatea de a revizui structura organizatorică, pentru a asigura buna funcționare a instituției și pentru a avea un proces de subvenționare mai rapid și mai eficient”, a comunicat vicepremierul Vladimir Bolea.

Documentul prevede instituirea a 4 subdiviziuni noi, reformarea a 2 subdiviziuni și majorarea unităților de personal pentru 3 subdiviziuni din cadrul aparatului central al AIPA.


Reorganizarea este realizată din contul reducerii efectivului-limită din cadrul altor instituții subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

0
0
2
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?