Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Numărul cazurilor de boli diareice, în creştere

7 aug. 2022,, 12:00   Societate
2785 0

În perioada de vară, numărul cazurilor de boli diareice este în creştere. Specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătare Publică anunţă că doar în ultima săptămînă au fost înregistrate 450 de cazuri de boli diareice acute, cu 43 de cazuri mai multe faţă de săptămîna trecută.

Cei mai afectaţi sînt copiii, care constituie peste 65 la sută din numărul total de cazuri. Medicii vin cu un şir de recomandări pentru a preveni infectarea, relatează Moldova 1.

„În fiecare sezon de vară avem o creştere a bolilor diareice acute la copii. Din motivul că merg în colectivităţi şi acolo sînt expuşi unui risc mai mare de îmbolnăvire, nu se respectă cu stricteţe măsurile de igienă de profilaxie şi deoarece se consumă acum în perioada de vară produse care au un risc de a fi alterate", a relatat medicul pediatru Olesea Guler.

Totuşi, părinţii spun că sînt atenţi la produsele pe care le oferă copiilor, în special în perioada de vară.

„Stilul de viaţă sănătos, fructe, hidratare, igiena mîinilor, fructele să fie bine spălate".


„Încercăm să prevenim, să spălăm mai des mîinile după fiecare primblare, explicăm copiilor regulile de igienă".

„Îi dăm mîncare de acasă, gătită în condiţii de casă şi atît".

Igiena riguroasă este cel eficient mod pentru a preveni bolile diareice spun medicii.

„Să-şi spele cît mai des mîinile cu apă şi săpun, să fie spălate corespunzător produsele alimentare să fie prelucrate bine termic, să evite contactul cu persoanele care presupune că ar avea o clinică de boală diareică acută cum ar fi febră, scaune lichide".

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică recomandă ca în cazul apariţiei semnelor clinice precum febră, dureri în abdomen, greţuri, vomă, diaree, să consulte de urgenţă a medicului de familie sau să apeleze la 112.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?