X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Nu trebuie să ne grăbim cu scoaterea imunității deputaților. Opinie

26 iul. 2021,, 16:00   Societate
2591 2

Nu trebuie să ne grăbim cu scoaterea imunității deputaților din Moldova, deoarece pierderea ar putea fi mult mai mare decît cîștigul iluzoriu, iar printre victime se vor pomeni mai mulți oameni cinstiți care luptă cu adevărat cu corupția și nelegiuirea.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de expertul independent, fostul viceprim-ministru, ex-Ministru al Economiei din Republica Moldova, Alexandr Muravschi, comentînd declarația Procurorului General, Alexandr Stoianoglo că Procuratura Generală va veni cu inițiativa de a ridica imunitatea tuturor demnitarilor, inclusiv a judecătorilor, deputaților etc., transmite Noi.md

Alexandr Muravschi a remarcat faptul că, cu tot respectul profund pentru Alexandr Stoianoglo, el nu poate fi de acord cu el, precum și cu majoritatea absolută a celor care insistă pe ridicarea imunității deputaților, membrilor guvernului, judecătorilor și procurorilor.

"Înțeleg motivele pentru aceasta, înțeleg emoțiile, înțeleg dorința de a mulțumi mulțimea, însetată de sînge, dar gîndiți-vă la cealaltă parte a monedei. Toate categoriile de persoane enumerate sînt expuse riscului. Pe de o parte, ei au multe ispite și pot folosi puterea în propriile lor interese. Și aici ar trebui să dăm ocazia de a facilita procesul de aducere a acestora în fața justiției. Dar, pe de altă parte, ei văd mai mult și pot intra într-o luptă acerbă cu cei care nu respectă legea. Și în acest caz, împotriva lor se va duce o luptă acerbă cu folosirea tuturor metodelor, inclusiv a celor mai murdare și mai dure", a declarat expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Republicii Moldova.

El a subliniat că imunitatea este un anumit mijloc de protecție.


"Nu este o apărare absolută, dar aceasta este o barieră care uneori este necesară. Căci pentru a scoate imunitatea, procuratura trebuie să vină în Parlament cu argumente puternice, să le exprime și numai atunci imunitatea poate fi ridicată. Dacă nu există o astfel de imunitate, atunci organele legii pot reține orice deputat care a ridicat vocea împotriva nelegiuirii, în baza unor fapte destul de iluzorii. Și deja în timpul înterogării, să-l impună pe deputat să mărturisească prin șantaj și amenințări la adresa lui și a membrilor familiei sale. Nu este chiar atît de greu. Așa că nu m-aș grăbi să anulez imunitatea. Pierderea poate fi mult mai mare decît câștigul iluzoriu. Iar printre victime ar putea fi mai mulți oameni cinstiți care luptă cu adevărat împotriva corupției și fărădelegii", a scris Alexandr Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?