X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Nu trebuie să considerăm vaccinul drept unica panacee pentru toți

8 mai. 2021,, 13:45   Societate
3235 2

Nu trebuie să considerăm vaccinul drept unica panacee pentru toți fără excepție.

Dacă o persoană din varii motive se teme să se vaccineze, nu crede în eficiența ei sau se teme că-i va fi și mai rău, eu cred că nu trebuie să se insiste sau persoana să fie vaccinată cu forța, deoarece din cauza percepției negative a procesului dat se poate declanșa reacția inversă și pot apărea diverse simptome grave.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu pentru Noi.md de Marian Fusu, compatriotul nostru, psihologul și psihanalistul care trăiește și lucrează în Paris, Franța.

El a menționat că diferite guverne și structuri au interesul să soluționeze cît mai repede problema răspîndirii bolii și revenirii la viața obișnuită. La prima vedere, pare că vaccinarea populației este cea mai rapidă și mai promițătoare variantă de soluționare a problemei.

Dar aici există multe nuanțe. Mulți specialiști în sănătate, care muncesc în această direcție, menționează că crearea reușită a unui vaccin funcțional estre un proces destul de anevoios, care necesită studierea minuțioasă a virușilor, dinamica impactului lor, reacția imunității umane la interacțiunea cu agenții patogeni în diferite condiții.


Marian Fusu a spus că desigur, a trecut prea puțin timp pentru ca să putem face concluzii definitive cu privire la impactul coronavirusului asupra organismului uman și acțiunea eficientă a vaccinurilor antivirale.

Potrivit lui, există multe companii producătoare de vaccinuri, în fiecare caz aparte în procesul de administrare a acestor preparate apar multe întrebări.
”În fond, noi ne deosebim unii de ceilalți, ca imunitate și ca reacție a organismului la diverse substanțe. Cineva, spre exemplu, este alergic și nereceptiv la anumite substanțe, altul are morbidități cronice grave, poate că de mult timp primește diferite preparate puternice, și nu putem ști cum va reacționa în corelare cu componentele vaccinului. Iar în procesul vaccinării masive deseori nu există posibilitatea unei abordări individuale. Într-un anumit sens, putem spune că acum, la injectarea vaccinului, are loc ”testarea în luptă”. Chiar dacă presupunem că vaccinul este foarte eficient, oricum există posibilitatea unei reacții individuale a organismului la acest vaccin”, a subliniat el.

”Apropo, ca psiholog vreau să menționez, că dacă o persoană din varii motive se teme de vaccinare, nu crede în eficiența ei sau se teme că-i va fi și mai rău, eu cred că nu trebuie să se insiste sau persoana să fie vaccinată cu forța, deoarece din cauza percepției negative a procesului dat se poate declanșa reacția inversă și pot apărea diverse simptome grave.

La urma urmei, nu trebuie să credem că vaccinul este unica panacee pentru toți fără excepție. Fiecare om trebuie să aibă dreptul de a alege, drept consfințit în constituție”, a declarat Marian Fusu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?