X 
Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Nu sînteți de acord cu categoria de vulnerabilitate? Rezultatul poate fi contestat

1 dec. 2022,, 14:56   Societate
3278 0

Moldovenii care s-au înregistrat pe site-ul compensatii.gov.md și nu sînt de acord cu categoria de vulnerabilitate care le este atribuită pot contesta rezultatul. Despre aceasta a declarat Diana Blanaru, secretarul de presă al Ministerului Muncii, a declarat pentru Agora la 1 decembrie.

Potrivit lui Blanaru, cetăţenii care sînt nemulţumiţi de categoria de vulnerabilitate care le-a fost atribuită pot depune o cerere la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Procedura de recalculare are loc automat în sistemul informațional. Datele din cererea cetățeanului sînt comparate cu datele din alte sisteme guvernamentale, precum Fondul Național de Asigurări Sociale. Astfel, persoanele nemulțumite pot scrie o solicitare la Ministerul Muncii și Protecției Sociale sau la support@compensatii.gov.md, iar colegii o vor verifica deja împreună cu echipa tehnică”, a spus Blanaru.

Întrebată cînd vor primi despăgubiri cetățenii care au solicitat recalcularea, purtătoarea de cuvînt a răspuns că nu este încă clar.
Reamintim că cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md își pot afla deja categoria de vulnerabilitate energetică accesînd site-ul și verificîndu-și cabinetul personal.

Potrivit Comisiei parlamentare pentru protecție socială, majoritatea cererilor de compensații au fost incluse în categoria de vulnerabilitate „foarte înaltă”.

1
0
0
4
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий