COVID-19 în MOLDOVA

Nouă șoferi, prinși în timp ce încercau să mituiască polițiștii de patrulare

Nouă șoferi, prinși în timp ce încercau să mituiască polițiștii de patrulare

Mai mulți șoferi care au încercat să dea mită pentru a nu fi trași la răspundere în urma încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere au fost denunțați de polițiștii de patrulare.

Aceștia s-au ales cu o cauză penală pentru corupere activă și riscă pedeapsă cu închisoarea de pînă la 6 ani și amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Timp de o săptămînă au avut loc nouă tentative de a mitui polițiștii de patrulare. Șoferii au propus de la cîtea sute pînă la cîteva mii de lei oamenilor legii, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări, cum ar fi: conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, încălcarea limitei de viteze și lipsa permisului de conducere sau permisul de conduce fals etc.


Conducătorii auto care au încercat să ofere mită s-au ales cu o cauză penală în baza art. 325 alin. (1) Cod penal al RM ,,Corupere activă” și riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani și amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei.

Poliția recomandă șoferilor să nu ofere mită, iar dacă se ciocnesc cu incidente în care li se propune sau cere mită, să apeleze la 112 sau 1520 și să denunțe actele de corupție.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load