AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Nouă acte false, găsite de oamenii legii la trecerea frontierei de vest

17 ian. 16:15   Societate
1398 0

Trei cărți de identitate, cinci teste PCR și un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 au fost găsite de polițiștii de frontieră în punctele de trecere Leușeni și Sculeni. Documentați sînt opt cetățeni moldoveni, cu vîrste între 21 și 56 de ani.

Pentru a fi scutiți de carantină în Republica Moldova, trei moldoveni au prezentat la controlul de frontieră teste RT-PCR cu rezultat negativ la Covid-19, iar al patrulea - certificat de vaccinare. Totodată, pe sensul de ieșire din țară au fost ridicate alte două teste cu rezultat negativ la Sars-cov-2, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că datele trecute în actele respective nu sînt veridice, iar posesorul certificatului de vaccinare nu se afla în țară în ziua imunizării.

Audiate, persoanele au declarat că obținuse aceste documente în rezultatul prelevării probelor necesare, respectiv, administrarea vaccinului, iar rezultatele le-au primit prin poșta electronică.

Trei cărți de identitate: una bulgărească și două românești au fost depistate printre lucrurile personale ale doi bărbați de 42 și 41 de ani. Documentele erau eliberate pe numele altor persoane și urmau să fie transmise posesorilor în Germania. La audieri, cei doi conaționali și-au recunoscut rolul de curieri, pentru care trebuiau să fie remunerați la destinație.


Cercetările vor continua pe numele tuturor persoanelor vizate. Documentele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice.

Oamenii legii urmează să stabileacă toate circumstanțele producerii incidentelor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав