X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Nou serviciu gratuit de stomatologie pentru persoanele cu nevoi speciale

23 mai. 17:45   Societate
2123 0

Ministerul Sănătății a anunțat lansarea unui nou serviciu gratuit de asistență medicală stomatologică sub anestezie generală, destinat persoanelor cu nevoi speciale, anunță Noi.md.

Potrivit unui ordin semnat de ministra sănătății, Ala Nemerenco, acest serviciu va fi disponibil începînd cu 1 iunie 2024 și va fi implementat în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă pentru adulți și IMSP Institutul Mamei și Copilului, Clinica „Emilian Cotaga” pentru copii.

Inițiativa are ca scop îmbunătățirea accesului la tratamente stomatologice pentru persoanele care necesită anestezie generală din cauza comportamentului necooperant sau a riscurilor anestezice specifice. În cadrul acestui program, toate serviciile vor fi oferite gratuit, asigurînd astfel o îngrijire adecvată fără costuri suplimentare pentru pacienți.

Instituțiile implicate vor asigura organizarea și funcționarea acestui serviciu, dotarea spațiilor cu echipamentele necesare, desemnarea personalului responsabil și raportarea serviciilor prestate conform cerințelor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

De asemenea, Comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor include în programele de formare continuă specificul prestării serviciilor stomatologice sub anestezie generală pentru persoanele cu nevoi speciale. Finanțarea acestui serviciu va fi stabilită de Compania Națională de Asigurări în Medicină și Ministerul Sănătății, asigurînd astfel continuitatea tratamentului și reabilitarea pacienților în condiții de ambulatoriu.


3
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав