Notarii care nu se vor prezenta la două ședințe consecutive vor fi trași la răspundere

31 mar. 2022,, 18:15   Societate
1956 0

Legislația cu privire la activitatea notarilor va fi modificată. Un proiect de lege în acest sens a fost votat azi de Parlament. Astfel, membrii Consiliului Camerei Notariale vor noi îndemnizații, dar și pedepse disciplinare pentru cei care nu se vor prezenta la două adunări generale consecutiv, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Proiectul prevede ca notarii să răspundă disciplinar, dacă absentează de la două ședințe convocate consecutiv, ale Adunării Generale a Notarilor sau ale altui organ colegial la care au fost aleși, numiți sau delegați.

Una dintre principalele modificări este completarea cu sintagma „Nu se admite schimbul teritoriului de activitatea între notari”. Prin această intervenție se va consolida prevederea actuală, potrivit căreia schimbarea teritoriului de activitate între notari nu este permisă.

De asemenea, se propune ca notarul să depună jurămîntul și în fața Președintelui Camerei Notariale, nu doar în faţa Comisiei de licenţiere şi a ministrului Justiţiei. La fel, se propune ca ședința extraordinară a Adunării Generale a Notarilor să poată fi convocată, inclusiv de către Președintele Camerei Notariale.

Legea mai este completată cu o prevedere care va permite ca membrii Consiliului să beneficieze, pentru fiecare şedinţă la care vor participa, de o indemnizaţie echivalentă cu 1/3 din salariul mediu pe economie, dar nu mai mult decît pentru trei şedinţe pe lună. Aceasta va fi achitată de către Camera Notarială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?