X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

Nosatîi anunță că geniștii moldoveni ar putea fi trimiși la misiuni de deminare în Ucraina

8 aug. 15:10   Societate
1527 0

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a anunțat pregătirea unui contingent de geniști pentru posibila detașare în Ucraina la misiunile umanitare de deminare.

În cadrul raportului prezentat de ministru, acesta a mai menționat că începînd cu 15 august, militarii moldoveni vor participa în cadrul misiunii ONU de menținere a păcii din Republica Libaneză.

„Începînd cu 15 august, militarii moldoveni vor participa în cadrul misiunii ONU de menținere a păcii din Republica Libaneză, în misiunea „Forța Internațională a Națiunilor Unite din Liban”. Am început negocierea cu UE privind participare la misiunea din Bosnia și Herțegovina și am pregătit un contingent de geniști pentru posibila detașare în Ucraina, pentru misiuni umanitare de deminare”, a anunțat Nosatîi.

Totodată, Nosatîi a precizat că pentru anul 2022 au fost aprobate 40 de milioane de euro, alocate pentru implementarea a șase proiecte ce țin de achizițiile echipamentelor de logistică, tehnică militară, echipamente de comunicații, apărarea cibernetică, stații radio și sisteme de zbor fără pilot la nivel tactic.

Ministrul a declarat că reforma sistemului de apărare nu este posibilă într-un timp scurt și in lipsa resurselor considerabile, dar ministerul și-a identificat prioritățile pentru perioada următoare de activitate.


„Echipa ministerului și-a identificat priorități pentru perioada următoare, care va contribui la modernizare și dezvoltarea sistemului național de apărare și va face ca cetățenii să se simtă mai sigur în contextul pericolului cu caracter militar la securitatea națională”, a conchis Nosatîi.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав