X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Nosatîi a avut întrevederi cu oficiali din cadrul Alianței Nord-Atlantice

13 oct. 2022,, 07:43   Societate
1557 0

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut întrevederi cu locțiitorul Secretarului General NATO, Mircea Geoană, și asistentul Secretarului General al Alianței, Thomas Goffus, în cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte cu privire la stadiul actual al relațiilor de colaborare a Republicii Moldova cu Alianța Nord-Atlantică în cadrul Parteneriatului pentru Pace (PpP), evoluția situației de securitate din regiune.

Părțile s-au referit la realizarea Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului RM-NATO și a obiectivelor asumate în cadrul Procesului de Planificare și Revizuire a Parteneriatului (PARP), progresul implementării pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare (DCBI), precum și la proiectele de asistență destinate pentru modernizarea sectorului de securitate și apărare al țării noastre.

În acest sens, oficialii au vorbit și despre contribuția Armatei Naționale la gestionarea, în comun cu autoritățile publice naționale, a situațiilor de criză actuale, inclusiv cea a refugiaților din Ucraina, dar și despre participarea militarilor moldoveni la operații de menținere a păcii sub mandatul organizațiilor internaționale.

Ministrul Apărării a mulțumit, pe această cale, Alianței Nord-Atlantice pentru asistența acordată pentru implementarea diferitor proiecte direcționate spre reformarea sectorului de apărare conform principiilor unei guvernări democratice bune și modernizarea capabilităților de apărare, precum și sporirea rezilienței naționale.


Totodată, Anatolie Nosatîi a apreciat eforturile țărilor partenere și aliate în dezvoltarea capacităților de comunicare strategică și diplomație publică a instituțiilor de stat din Republica Moldova, în conlucrare cu societatea civilă și mediul academic din țară.

Tot astăzi, ministrul Apărării a participat la reuniunea „Grupul Ramstein”, Grup de Contact pentru susținerea Ucrainei, care a avut loc la sediul Cartierului general al Alianţei Nord-Atlantice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?