Noi testări pentru construcția liniei electrice Vulcănești-Chișinău

3 iul. 18:45   Societate
1860 0

În perioada 18-30 iunie curent au fost desfășurate cu succes noi testări de acceptanță în fabrică privind construcția Liniei Electrice Aeriene (LEA) Vulcănești-Chișinău.

Mai exact, au fost testate separatoarele de înaltă tensiune, destinate pachetului investițional privind extinderea Stației Electrice Chișinău, și cornierele ce vor fi utilizate în construcția pilonilor de tip R-NS, R-30 și R-60 a Liniei Electrice Aeriene (LEA) de 400 kV, pe traseul Vulcănești-Chișinău, transmite Știri.md.

Expertiza a fost desfășurată la uzinele de producție din India și Italia, sub supravegherea unei echipe de reprezentanți ai Î.S. „Moldelectrica”.

Conform concluziilor, echipamentele îndeplinesc toate cerințele tehnice și vor rezista condițiilor meteorologice specifice Republicii Moldova.

Construcția Liniei Electrice Aeriene de 400 kV, pe traseul Vulcănești-Chișinău, face parte din Proiectul de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic (PDSE), finanțat de Banca Mondială și implementat de Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Energiei al Republicii Moldova, prin intermediul Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Energeticii (UCIPE).


Perioada de implementare a proiectului este 2022-2025.

Instituția beneficiară este ÎS Moldelectrica.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?