Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

Noi specialități în domenii-cheie pentru dezvoltarea țării, aprobate de Guvern

7 iun. 13:34   Societate
1763 0

Nomenclatorul domeniilor de formare profesională și al specialităților în învățămîntul superior va fi completat cu trei programe noi la ciclul I al studiilor superioare în domeniile Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) și Inginerie și Agricultură.

Este vorba despre Știința datelor, Tehnologii digitale în fabricație, Agrobusiness și dezvoltare rurală – specialități cheie și de viitor pentru dezvoltarea progresivă a țării noastre.

Propunerea a fost aprobată de Guvern la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Completarea Nomenclatorului cu aceste noi specialități este asigurată de dezvoltarea în Republica Moldova a tehnologiilor informaționale și digitalizarea proceselor de producție, ceea ce va condiționa revizuirea programelor de studii în cadrul învățămîntului superior, în vederea adaptării lor la necesitățile pieței muncii și tendințelor în domeniul economic, transmite noi.md.

Noile specialități vor contribui la formarea specialiștilor calificați, capabili să inițieze și să dezvolte afaceri agricole în mediul rural, Inginerie sau TIC, menite să susțină dezvoltarea sustenabilă, să atragă fonduri alocate inclusiv de Uniunea Europeană și să gestioneze afaceri de succes.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?