Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Noi restricții din cauza răspândirii severe a tulpinei de Omicron în Moldova: Evenimentele vor fi interzise!

20 ian. 16:35   Societate
2563 0

Organizarea evenimentelor private, cum ar fi nunțile, botezurile, mesele de pomenire și cele festive vor fi sistate. Despre aceasta a anunțat ministra Ala Nemerenco în cadrul unei conferințe de presă, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Pentru ca să fie redusă circulația cetățenilor mai ales la orele când lumea este mai relaxată activitatea în incinta localurilor de alimentație publică va fi restrânsă, în intervalele orelor 22 – 07. Astfel, evenimentele private de orice fel vor fi sistate, acesta fiind una din sursele principale de răspândire a Coronavirusului”, a declarat ministra.

Potrivit ultimelor decizii, restul măsurilor prevăzute de membrii CNESP vor fi cele valabile în codul roșu și vor fi aplicate la nivel național, ținând cont de rata de incidență.

Ministra Sănătății a mai menționat că paturi pentru spitalele din țară sunt suficiente. Ea a spus că, la moment, există o presiune pe întreg personalul medical din Republica Moldova. Ieri, 19 ianuarie fiind înregistrate 222 de cadre medicale bolnave care sunt vaccinate.

„Dacă în fiecare zi vom avea câte 200 de lucrători medicali care vor intra în izolare și vor urma tratament, problema nu va fi lipsa paturilor ci lipsa angajaților medicali care vor trebui să ofere îngrijiri pacienților”, a spus Nemerenco.


În același timp, în depozite sunt peste 600 de mii de teste rapide, iar recent a mai fost procurat un alt stoc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав