COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6908
Coronavirus stiri: 7679

Noi restricții de călătorie pentru Bulgaria

7 sep. 08:36   Societate
1513 0

Noile restricții introduse prin ordinul ministrului sănătății din Bulgari în legătură cu creșterea numărului de persoane infectate cu coronavirus, au intrat în vigoare marți. Măsurile anti-epidemice temporare vor fi în vigoare pînă pe 31 octombrie.

În această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente în masă în Bulgaria, inclusiv muzică și alte festivaluri, unde numărul participanților nu este limitat la un anumit număr de locuri, centrele și cluburile pentru copii sînt închise, vor avea loc evenimente sportive în spații închise, fără spectatori. Se închid și cluburile de noapte. Programul de lucru al unităților de catering este limitat, inclusiv restaurantele și cafenelele, care pot funcționa între orele 7:00 și 23:00. Numărul de spectatori la concerte, spectacole și în cinematografe este limitat la 50% din capacitatea sălii. Vizitele la muzee și galerii sînt permise la încărcarea unei persoane pe opt metri pătrați. Angajatorii sînt sfătuiți să organizeze un proces de lucru la distanță pentru 50% din personal și să introducă un început de program de lucru variabil.

Noile măsuri restrictive au provocat nemulțumirea proprietarilor de restaurante, cafenele, cluburi de noapte și discoteci, precum și a angajaților acestora, care promit să organizeze proteste în masă în toată țara și cer demisia șefului Ministerului Sănătății.

Ponderea rezultatelor pozitive ale testelor pentru coronavirus în Bulgaria este menținută la 7%. Numărul persoanelor spitalizate a crescut la 4.284, dintre care 339 sînt în unități de terapie intensivă. În ultima zi, 34 de pacienți cu coronavirus au murit, iar numărul total de pacienți care au murit din cauza bolii a ajuns la 19.149. Aproximativ 2,35 milioane de persoane au fost vaccinate în țară, inclusiv aproximativ 1,2 milioane care au terminat vaccinarea.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽