COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Noi reguli de intrare în instituțiile socio-medicale din țară. Ce prevede decizia CNESP

28 oct. 16:44 (reactualizat 29 oct. 16:38)   Societate
3784 0

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi reguli de intrare în instituțiile sociomedicale și cele balneosanatoriale, în vigoare începînd din 26 octombrie.

Astfel, intrarea în accest tip de instituții va fi permisă doar în baza rezultatului testului diagnostic la Covid-19.

„Admiterea beneficiarilor în instituțiile sociomedicale, instituțiile de reabilitare/recuperare/balneo-sanatoriale se va efectua în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare (test rapid de diagnostic Ag SARS-CoV-2 valabil 48 ore sau test PCR la COVID-19 valabil 72 ore)”, se arată în decizia CNESP.

Solicitați de Noi.md, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că sub incidența acestei decizii nu cad spitalele și policlinicile din țară. Potrivit Ministerului, prin instituții socio-medicale se subînțeleg centrele de reabilitare, instituțiile rezidențiale, azilurile de bătrîni, instituțiile balneo-sanatoriale, etc.

Totodată, reprezentanții Ministerului au specificat că testele Covid pentru aceste categorii de persoane vor fi efectutate gratuit.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X